Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ.ΑΜΟΡΓΟΥ &ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου παιδείας που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.


Το υπουργείο παιδείας προχώρησε την Παρασκευή 8/4 σε κοινοποίηση ενός σχεδίου-διάταξης για το τρόπο προσλήψεων των αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

 Μιλάει για μηδενικό διορισμό στην εκπαίδευση, παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
 Επιβεβαιώνει το υπουργείο την έλλειψη κονδυλίων, καθώς φέτος έχει χρησιμοποιήσει μόνο το 40 °/° των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Δεν υπήρξαν μόνιμοι διορισμοί αλλά είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε και απολύσεις.
 Μιλάει για ακύρωση προϋπηρεσίας και θέτει στόχο να μη γνωρίζει κανένας εκπαιδευτικός ποια θα είναι η θέση του στους πίνακες της κάθε χρονιάς. Ενώ αφαιρεί τη βεβαιότητα των αναπληρωτών συναδέλφων ότι θα εργαστούν την επόμενη χρονιά.
 Μιλάει για τροπολογία κλεισίματος των τμημάτων ένταξης, νέες συγχωνεύσεις και συρρίκνωση της προσχολικής αγωγής.
 Νέο τύπο δημοτικού σχολείου που θα περιλαμβάνει μείωση διδακτικών αντικειμένων και αναδιάρθρωση ωρολογίων προγραμμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο δε βρίσκεται ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη όπως δηλώνει το υπουργείο. Οι νέες διατάξεις είναι μεταβατικές. Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.
Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να αγωνιστεί μαζί με τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς, ώστε να πιέσουν συλλογικά για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει άμεσα την τροπολογία - έκτρωμα για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και να μιλήσει για ένα σύστημα μαζικών διορισμών με βάση την προϋπηρεσία των συναδέλφων.

O μοναδικός τρόπος για την κάλυψη των κενών στα σχολεία μας είναι οι άμεσοι, μαζικοί διορισμοί.