Τρίτη 19 Απριλίου 2016


Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας Πέμπτη 21/4

Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει την εκπαίδευση με λογιστικούς όρους και τους συναδέλφους ως αναλώσιμους παίζοντας με το μέλλον της νέας γενιάς. Τα κενά, φέτος, έχουν ξεπεράσει τα 24.000, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, και φτάνοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς έχουν μείνει ακάλυπτα 3.500 κενά. Η βάναυση επίθεση από τα μνημόνια διαλύει σταδιακά, ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, με την παιδεία να αποτελεί βασικό παράδειγμα αντιμετώπισης των βασικών κοινωνικών αγαθών.

             Συντασσόμενοι με τον πανελλήνιο ξεσηκωμό της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική  του Υπουργείου, και μετά τη γενική μας συνέλευση, τη Δευτέρα 18/4/2016, χαιρετίζουμε  όλες τις πρωτοβουλίες αγώνα ενάντια  στον παραλογισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και  

καλούμε όλους τους συναδέλφους

αναπληρωτές και μόνιμους-  να συμμετάσχουν στην  3ωρη στάση   εργασίας  που προκήρυξε η  Δ.Ο.Ε.  την Πέμπτη 21/4/2016 (11.00π.μ.-2.00μ.μ.) ,

ως αντίδραση αλλά και ταυτόχρονη δράση συμπαράστασης, στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιούν οι συνάδελφοι στην Αθήνα την ίδια μέρα και ώρα στο Υπουργείο Παιδείας.

Συναντιόμαστε  στις 11:30 π.μ. στην πλατεία της Μαντώ Μαυρογένους, και πηγαίνουμε στο  Δημαρχείο ώστε να  παραδώσουμε έγγραφο αίτημα σύμπραξης στον αγώνα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ να:
α) Μην καταθέσει τη διάταξη για τους αναπληρωτές στη βουλή που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους με χρόνια προϋπηρεσίας στην ανεργία.
β) Προχωρήσει σε άμεση κατάργηση του 3848/2010.
γ) Προχωρήσει σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο σύνολο των πραγματικών κενών της εκπαίδευσης
δ) Αποσύρει τη διάταξη για τα νηπιαγωγεία που στοχεύει στο κλείσιμο ειδικά των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, και την τροπολογία για τα τμήματα ένταξης.
ε) Άμεσα τη σύσταση οργανικών θέσεων και την κατοχύρωση διδακτικών αντικειμένων.

            Ο «Εθνικός διάλογος» με τα διάφορα επικοινωνιακά τρικ και ευφυολογήματα προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση της κοινής γνώμης προκειμένου να ακολουθηθεί η όποια επίθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο Δημόσιο Δωρεάν σχολειό.

Δεν γινόμαστε συνένοχοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά μας δικαιώματα, που φορτώνει και αλλά βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.

                                                            Ορθώνουμε το ανάστημα μας!
                                                   Οργανώνουμε την πάλη μας!