Πέμπτη 14 Απριλίου 2016



ΟΛΟΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 11:30ΠΜ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ  ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ
 ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

    Έκπληξη μας προξενεί η σπουδή του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη να μην πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συγκέντρωση  εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15  Απριλίου στο υπουργείο Παιδείας. Ο κύριος Υπουργός  και η κυβέρνησή του, για μια ακόμη φορά, θέλουν να  εφαρμόσουν  με ένα καταιγισμό νόμων  πολιτικές που διαλύουν την εκπαίδευση, με το εκπαιδευτικό κίνημα στον καναπέ και στη γωνία.
  Χρησιμοποιεί μάλιστα την εκδήλωση   "Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ" ως αφορμή για να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς την αναβολή των κινητοποιήσεών τους. Δε θα του κάνουμε τη χάρη.
  Ο κος Φίλης γνωρίζει από την περασμένη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στις πολιτικές των μηδενικών διορισμών, στην επαναφορά του νόμου 3848 /2010 που διαλύει τις ζωές των  αναπληρωτών  και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, στο κλείσιμο των Τμημάτων Ένταξης και στην διάλυση της Ειδικής Αγωγής, στη μαζική κατάργηση νηπιαγωγείων, στην υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών, στην κατάργηση των ολοήμερων και τη λήξη των μαθημάτων στις 1:15, στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.  Είχε, αν ήθελε,  όλο το χρόνο να αλλάξει  το χώρο  της εκδήλωσης.
Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας  δεν «κινδυνεύουν»  από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις  μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ.
Το Υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές  πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς  και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα  δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής. Πρόκειται για μια πολιτική που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, αφανίζει τις συντάξεις, διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, υπογράφει νέα μνημόνια, καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα και ανεργία.
Οι μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. πρέπει, με τους αγώνες μας, να ανατραπούν.
 Υπερασπιζόμαστε, το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο.