Δευτέρα 4 Απριλίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΚΑΛΕΣΜΑ 
24
ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  ΑΔΕΔΥ
Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-

-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΝΤ-

            Η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Oι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν αντέχουν να δουν ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των συνθηκών ζωής τους
             Η απεργία στις 4 Φλεβάρη, οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών έδωσαν όμως ένα μήνυμα : Δε θα επιτρέψουμε στο σύστημα και στους εκπροσώπους του να επενδύουν στο φόβο!
            Είναι ανάγκη τώρα, μέσα από τα σωματεία και τις συνελεύσεις μας, με τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις μας, με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το φόβο να αλλάξει στρατόπεδο. Είναι ανάγκη, να συγκροτηθεί ένα ευρύ κοινωνικοπολιτικό μέτωπο, ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές.
Όλοι έχουμε τις επιφυλάξεις μας για τις 24ωρες απεργίες, όλοι αφουγκραζόμαστε την άρνηση της συμμετοχής του κόσμου ακόμα και στις διεκδικήσεις αναφαίρετων δικαιωμάτων, όλοι αναρωτιόμαστε πώς θα κλιμακωθεί μαζικά ένας αγώνας που δεν έχει την πολυτέλεια δίμηνων διαλυμάτων
Εξάλλου, με μαεστρία τα τελευταία 40 χρόνια αποδομήθηκε πλήρως η αξία της πολιτικής τέχνης, έχασαν την αξία τους οι ιδεολογίες και εξαφανίστηκε η συνειδητοποίηση της θέσης και της τάξης που ανήκουμε όλοι, μέσα από τα ψίχουλα που έπεσαν από το καπιταλιστικό τραπέζι του πλούτου στα πιάτα μας!
            Ευτυχώς όμως, η απεργία είναι ακόμα ένα έννομο μέσο που υπάρχει για να δηλώσουμε  την αντίδρασή μας σε όσα ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας.  Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το μέσο, κι αν πλέον κατά κοινή ομολογία δε μας καλύπτει πλήρως, να το επικαιροποιήσουμε!

Γιαυτό λοιπόν, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ όλοι την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7/4.

Ταυτόχρονα καλούμε όλη την κοινωνία σε Συνάντηση το πρωί της Πέμπτης ώρα 10:30 στο Σπίτι του Δασκάλου στην Παροικιά ώστε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας και να φιλοτεχνήσουμε όλοι μαζί το πανό που θα κρεμάσουμε στο λιμάνι.
Να κουβεντιάσουμε για τη θέση μας απέναντι στο ασφαλιστικό και τα υπόλοιπα γενικά και τοπικά θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, και να προτείνουμε νέους τρόπους αντίστασης και βελτίωσης της ζωής μας. Να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε όλοι μαζί λύσεις και προτάσεις για τη μορφή που πιστεύουμε ότι πρέπει να υιοθετήσουμε στους αγώνες μας!


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντίπαρου «Π.Καλλιέρος»
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου Αντιπάρου

Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου