Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 
 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
                  «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Έκληση βοήθειας για τη μικρή Ρουκαγιά

 Από τις 2 Ιανουαρίου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων του ΠαΓΝΗ η μικρή Ρουκαγιά, ενός έτους, η οποία διασώθηκε από βέβαιο θάνατο στη Χίο κατά την προσέλευσή της από τα παράλια της Τουρκίας, απ΄ όπου ταξίδεψε με την αδελφή της 3 ετών και τους γονείς της (26 και 28 ετών). Η περίπτωση της Ρουκαγιά είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ περίπτωση παιδιού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης μας σε χρονικό διάστημα 2 μηνών μετά από ταξίδι υπό αντίξοες συνθήκες με την οικογένεια της για να ξεφύγει από τον πόλεμο.
Η οικογένεια ζούσε ειρηνικά μέχρις ότου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει λόγω των εμπόλεμων συνθηκών, του φόβου και της βίας που καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή της. Πολλά μέλη της οικογένειας που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δολοφονήθηκαν. Η οικογένεια μετακινήθηκε και περπατώντας εν μέσω εμπόλεμων ζωνών, δύσκολων καιρικών και γεωγραφικών συνθηκών έφτασε στην Τουρκία. Στη διαδρομή ο πατέρας τραυματίστηκε βαριά,  στην προσπάθεια να προστατέψει τη μικρή Ρουκαγιά, όταν ο ίδιος γλίστρησε μέσα στα χιόνια. Όταν  πλέον έγινε αδύνατη η επιβίωσή της οικογένειας στην Τουρκία, ξεκίνησαν περπατώντας για τα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου και επιβιβάστηκαν σε μία μικρή  φουσκωτή βάρκα και έφτασαν στη Χίο. 
Στη Χίο διαπιστώθηκε ότι η μικρή έπασχε από βαριά μορφής πνευμονία και με αερομεταφορά μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Η οικογένεια φιλοξενείται και σιτίζεται από την πρώτη στιγμή στον ξενώνα ΝΙΑΡΧΟΣ του ΠαΓΝΗ.
Η επιθυμία της οικογένειας μετά την έξοδο του παιδιού από το νοσοκομείο είναι η άμεση μετακίνηση τους στη Γερμανία, όπου θεωρούν ότι τους επιφυλάσσεται μια καλύτερη ζωή και το τέλος του Γολγοθά τους, αλλά και συγγενείς που μπορούν να τους φιλοξενήσουν. 
Είναι στο χέρι όλων μας να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν με ασφάλεια το δρόμο τους για το δύσκολο και μακρινό ταξίδι, μόλις το επιτρέψουν οι γιατροί. Ας ανταποκριθούμε όλοι μας μαζί με τους γονείς και τους μαθητές/τριες μας.
Για τη στήριξή σας προς αυτή την κατεύθυνση:  
Λογαριασμός: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:  DE 1121862-5, IBAN GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625  «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου» με την ένδειξη «Πρωτοβουλία για πρόσφυγες».
Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Ανδριώτη Αθηνά, τηλ. 6947768697 (για τα δημοτικά σχολεία) και κ. Τερζάκη Ρένα, τηλ. 6984 507 307 (για τα νηπιαγωγεία).

Συνυπογράφουν: Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Ηρακλείου, Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»