Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου 2015 - ημέρα Πανεργατικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια πέντε φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατόπιν εντάλματος των ιταλικών αρχών. Η Ιταλική Αστυνομία, είχε προσαγάγει τους πέντε Έλληνες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μιλάνο και στη συνέχεια απέστειλε στις ελληνικές αρχές αίτημα έκδοσης τους για να δικαστούν με βαριές κατηγορίες στην Ιταλία.
Η διαδικασία δίωξης σε βάρος πολιτών από άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πέντε φοιτητές και εργαζομένους και καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να μη λειτουργήσει ως τμήμα των μηχανισμών καταστολής, στο πλαίσιο των επιταγών ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των παγκόσμιων τρομονόμων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 5 φοιτητές και εργαζόμενους, που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10:00πμ στο Εφετείο ( Λ. Αλεξάνδρας & Κυρίλλου Λουκάρεως 14).


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.