Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συναδέλφισσα Δήμητρα Κουσκουμπέκου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06 που παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφερειακής Δ/σης Έκπ/σης Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη  20 Ιανουαρίου 2016  με την ανυπόστατη κατηγορία της προσκόμισης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, με  κίνδυνο να τεθεί σε αργία.
   Η υπόθεσή της αφορά την αποστολή μιας έγκυρης και αξιόπιστης ιατρικής γνωμάτευσης από το Νοσοκομείο Νίκαιας προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σάμου, με λάθος ημερομηνία αφού η γνωμάτευση αυτή στάλθηκε δύο εβδομάδες μετά την εξέταση της, έχοντας ως ημερομηνία εξέτασης την ημερομηνία αποστολής. Την ημέρα που στάλθηκε η ιατρική γνωμάτευση, η συνάδελφος έκανε μάθημα στο σχολείο της με αποτέλεσμα να θεωρηθεί πλαστό το έγγραφο, γεγονός που οδήγησε στην άδικη δίωξη της.
  Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η εκπαιδευτικός δεν είχε τίποτα να κερδίσει από την όποια αλλαγή ημερομηνίας επομένως δεν προκύπτει από πουθενά δόλος στην ενέργεια αυτή. Με βάση την κοινή λογική, ζητούμε την πλήρη απαλλαγή της από κάθε κατηγορία.
   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την ενέργεια του Δ/ντή Εκπαίδευσης Σάμου να παραπέμψει την υπόθεση κατευθείαν στον Εισαγγελέα χωρίς καν να έχει ενημερωθεί η εκπαιδευτικός ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και δηλώνει ότι στηρίζει τη συνάδελφο έμπρακτα με όλα τα μέσα