Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016


Θέμα:Να αποδοθούν άμεσα τα έξοδα μετακίνησης σε Διευθυντές κ’ Υποδιευθυντές για την εκλογή Δ/ντη Πρωτ.Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.

   Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η διαδικασία τοποθέτησης νέων Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με τη συνέντευξη των υποψηφίων στελεχών. 

   Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η  θέση των διευθυντών εκπαίδευσης είναι θέση πολιτική, άσχετα από τον αν η κατάληψή της γίνεται με διορισμό, με «εκλογές», με ΑΣΕΠ, με προσόντα κλπ. Διαχρονικά οι διευθυντές εκπαίδευσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Αντίστοιχα και τώρα τα στελέχη στην εκπαίδευση θα κληθούν να εφαρμόσουν τους μηδενικούς διορισμούς, την υποχρηματοδότηση, την αξιολόγηση και την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ…

   Σε αυτό το πλαίσιο οι αιρετοί, ως εκπρόσωποι του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια που οφείλουν να είναι το αυτί και το μάτι των εκπαιδευτικών, εκφραστές του εκπαιδευτικού κινήματος και των διεκδικήσεών του, μπορούσαν και να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης ή/και να μη βαθμολογήσουν.

   Το ίδιο ίσχυε και για τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων, οι οποίοι κλήθηκαν από την υπηρεσία να πάνε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Π.Ε. και να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο.
   Παραταύτα όσοι από αυτούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της υπηρεσίας έχουν κάθε διακίωμα να διεκδικούν σύμφωνα με το Ν. 2685/1999 (ΦΕΚ 35/Α/1999), Ν.3833/2010 ΦΕΚ (40/Α/2010) την άμεση απόδοση από το Υπουργείο των εξόδων μετακίνησης τους. Ειδικά σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, που μετακίνηση από και προς τη Δ/νση σημαίνει μετάβαση με πλοίο και πιθανών αναγκαστική διαμονή.

   Καλούμε το Υπουργείο να τηρήσει τη νομοθεσία και να σεβαστεί τα διακαιώματα των συναδέλφων Διευθυντών κ’ Υποδιευθυντών επιστρέφοντας τους τα έξοδα μετακίνησης.