Κυριακή 5 Ιουνίου 2016



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ
 Θέμα : Καταγγελία για το επιμορφωτικό σεμινάριο “Η Ειδική Αγωγή και οι ευέλικτες Πρακτικές προσεγγίσεις στη Διδακτική της Γαλλικής”

 Η θέση του Συλλόγου μας, αλλά και της ΔΟΕ, για τη θέση ιδιωτικών επιχειρήσεων στα Δημόσια σχολεία είναι ξεκάθαρη και βασίζεται σε αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, συλλογικών δηλαδή οργάνων που αποτελούν κύτταρο δημοκρατίας κι αποτύπωση της Συλλογικής Βούλησης των εργαζομένων.  Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας απαρτίζεται από έξι  διαφορετικές παρατάξεις, έχει ξεκάθαρη θέση ότι το δημόσιο σχολείο δεν είναι χώρος εμπλοκής ιδιωτικών επιχειρήσεων.  Κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρο βέβαια και στην κείμενη νομοθεσία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα που μιλάμε. Αντίστοιχα,  την Τετάρτη 8 Ιούνη είναι μέρα απεργίας και πανελλαδικής κινητοποίησης του κόσμου της εκπαίδευσης απέναντι στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και οδηγεί στην ανεργία 7.500 συναδέλφους μας .

Θεωρούμε, από αυτή την άποψη, προκλητική την επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνουν  σχολικοί σύμβουλοι με θέμα την ειδική αγωγή και τις ευέλικτες πρακτικές προσεγγίσεις στη Διδακτική της Γαλλικής στο χώρο ενός ιδιωτικού σχολείου!! Όχι μόνο δεν σέβονται την απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και τον αγώνα τους , αλλά πραγματοποιούν την επιμορφωτική ημερίδα σε συνεργασία  με ένα ιδιωτικό σχολείο, δηλαδή με μια καπιταλιστική επιχείρηση. Απαξιώνουν δηλαδή έμπρακτα το δημόσιο σχολείο και προβάλλουν άμεσα μια  εταιρεία στο χώρο της εκπαίδευσης.  

Είμαστε υπέρ της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και κάθε ημερίδας που συμβάλλει στην επιστημονική  αναβάθμιση των μάχιμων εκπαιδευτικών, αλλά γιατί την ημέρα της απεργίας μας και γιατί στις δομές και σε συνεργασία με μια ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί με βάση το κέρδος;  Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε  τι εννοεί το υπουργείο με τη θέση του για ένα ανοικτό σχολείο. Εννοεί ένα σχολείο ανοικτό στην επιχειρηματικότητα και στους ιδιώτες και κλειστό στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη τους στη συγκεκριμένη φιέστα και την Περιφερειακή Διεύθυνση Ν. Αιγαίου να πάρει τώρα συγκεκριμένη θέση γιατί η ημερίδα δεν πραγματοποιείται σε ένα δημόσιο σχολειό της Σύρας, αλλά επιλέγεται ένα ιδιωτικό κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.   

                                                           Το    Δ.Σ.  του  Συλλόγου