Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015



Θέμα: Για τη βιαιοπραγία γονέα κατά Διευθυντή σχολείου στη Βέροια


                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αγανάκτηση και τη βαθιά ανησυχία που προκάλεσε στους εκπαιδευτικούς, το νέο περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού, αυτή τη φορά σε σχολείο της Βέροιας.
                Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας,  γονέας μαθητή βιαιοπράγησε και τραυμάτισε Διευθυντή σχολείου μέσα στο σχολικό χώρο.
               Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών, όπου εκπαιδευτικοί γίνονται δέκτες βίαιης συμπεριφοράς από γονείς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν οι συμπεριφορές αυτές είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποτέλεσμα της στοχοποίησης που έχουν υποστεί οι  εκπαιδευτικοί από το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια  και της συνεχιζόμενης οικονομικής και επιστημονικής υποβάθμισής τους που οδηγεί σε μια ανάλογη κοινωνική υποβάθμιση και στοχοποίηση.
               Θεωρούμε ότι η πολιτεία και ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα τη φροντίδα για την αλλαγή αυτού του άσχημου κλίματος αποκαθιστώντας, όπως είναι δίκαιο, τη θέση των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί μέριμνα για τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων έναντι επιθετικών ενεργειών και συμπεριφορών που βάζουν σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.