Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Παροικία, ΤΚ 844 00
Τηλ. 2284024124
           elmeparounews@gmail.com


Ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες απεργούς
του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ)

     Την Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014 η βιτρίνα της κουλτούρας και του πολιτισμού έγινε θρύψαλα. Αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η στυγνή εργοδοσία, που συμβαδίζει με την κρατική καταστολή και βία.
    Η απεργία που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας (μετά την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή ως δώρο στις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους) συνοδεύτηκε από απεργιακές φρουρές από το πρωί έξω από τα καταστήματα «Παπασωτηρίου» και «Ιανός».
    Η περιφρούρηση της απεργίας από ένα σωματείο που πάει κόντρα στο ρεύμα ( και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα ) μέσα στις γιορτές, χάλαγε την «εορταστική ατμόσφαιρα» που εργοδοσία και κυβέρνηση ήθελαν να παρουσιάσουν. Η εργοδοσία του «Ιανού» κάλεσε την αστυνομία, η οποία παρέταξε τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ απέναντι στους απεργούς. Ενώ έκαναν ότι διαπραγματεύονται με εκπροσώπους του ΣΥΒΧΑ, τα ΜΑΤ όρμησαν πάνω στους εργαζόμενους και έκαναν πέντε προσαγωγές, (οι δύο μάλιστα ήταν πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν από το σημείο την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ) εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  
   Η αντιμετώπιση με κατασταλτικούς μηχανισμούς των απεργών σε ένα κλάδο, που προσπαθεί να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα σε ένα χώρο πολύ σκληρό ως προς τις συνθήκες εργασίας  (αυτόν του εμπορίου χάρτου και βιβλίου), αποδεικνύει ότι η “ελεύθερη αγορά” θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους, τσακίζοντας αξίες, πολιτισμό, ανθρώπους.

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ