Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015



Θέμα: Διαμαρτυρία για δίωξη συναδέλφου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία του για το γεγονός της παραπομπής στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο συναδέλφου, προϊσταμένης νηπιαγωγείου του Νομού Μεσσηνίας, έπειτα από παρέμβαση του  Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.
Είναι, πραγματικά, προκλητικό το ότι η συνάδελφος (η οποία είχε δεχτεί πρωτόδικα την ποινή της έγγραφης επίπληξης με το δικαιολογητικό ότι δεν ενημέρωσε έγκαιρα την υπηρεσία για πράξεις υφισταμένης της (η οποία κρίθηκε αθώα για τα όσα της καταμαρτυρούνταν )υπόκειται για μια ακόμη φορά σε ψυχική και υλική ταλαιπωρία και μάλιστα τρία (3) χρόνια μετά από την πρώτη απόφαση.
Είναι, επίσης, εξαιρετικά προβληματική και απογοητευτική, ως στάση, η έλλειψη εμπιστοσύνης του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης στα θεσμικά όργανα απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης, με διατυπώσεις του τύπου «…η ποινή που επιβλήθηκε από το ΠΥΣΠΕ είναι κατά την άποψή μας ιδιαίτερα επιεικής…») ή «…τέτοιου είδους πράξεις δεν συνάδουν με το ήθος των λειτουργών και θίγουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών…».  
Αυτό που θίγει τον κλάδο των εκπαιδευτικών είναι η απαξίωση του έργου τους και η επιδίωξη της τιμωρίας τους για ανύπαρκτα, επί της ουσίας, «παραπτώματα».
Ζητάμε την παύση κάθε πειθαρχικής δίωξης της συναδέλφου η οποία έχει ήδη υποστεί, άνευ ουσιαστικού λόγου, απίστευτη ταλαιπωρία.