Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

 

          Χαιρετίζουμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που πύκνωσαν τις τάξεις των χιλιάδων απεργών και διαδηλωτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δίνοντας με το αγωνιστικό τους παρόν ηχηρό μήνυμα αντίστασης  στις επιδιώξεις  της κυβέρνησης και των μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων. 

          Ταυτόχρονα οι δυναμικές αυτές απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα έστειλαν  μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, προκειμένου να μην ψηφιστεί το αναχρονιστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί απ' τη Δευτέρα στη Βουλή. Για να μη γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω το ρολόι των εργασιακών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων κι ελευθεριών, αλλά αντίθετα  να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα.

          Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο: Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Είναι ένα νομοσχέδιο εξαιρετικής σφοδρότητας απέναντι στον κόσμο της εργασίας με απογείωση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες, τη λειτουργία των συνδικάτων και την ακύρωση εντέλει της δυνατότητάς τους να οργανώνονται και να αντιδρούν. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί!

Η κυβέρνηση φέρνει το ν/σχ – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6!Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε αυτό το αντεργατικό νομοθέτημα!

          Η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών. Δυναμώνουμε το απεργιακό ποτάμι ακόμα πιο μαζικά κι αποφασιστικά!

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ  ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

·       Σύρου – Τήνου – Μυκόνου