Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015


ΘΕΜΑ: Καταγγελία της σχολικής επιτροπής για τη μη πληρωμή προμηθευτών
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει τ η Σχολική Επιτροπή Π/θμιας Εκπαίδευσης Πάρου που για άλλη μια φορά έχει αφήσει απλήρωτους τους προμηθευτές των σχολικών μας μονάδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί ιδιώτες προμηθευτές να αρνούνται να δώσουν επιπλέον υλικά στα σχολεία αν δεν τους αποπληρωθούν τα προηγούμενα. Είναι αντιληπτό απ’ τον καθένα ότι αυτό σημαίνει μείωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Ενώ είναι αδιανόητο να μην έχουν οι σχολικές μονάδες μελάνια στους εκτυπωτές, να μην μπορούν να επισκευάσουν τα φωτοτυπικά ή να φοβούνται την επερχόμενη κακοκαιρία του χειμώνα μην τυχόν και δεν έχουν πετρέλαιο.
Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και κατά τη διάρκεια της βάζουν συχνά το χέρι στην τσέπη για να εξοπλίσουν το σχολείο με τα απαραίτητα ώστε το μάθημα και οι διάφορες σχολικές δραστηριότητες να γίνουν πιο όμορφες. Όμως δε γίνεται να μετακυλούμε εξολοκλήρου μια υποχρέωση της πολιτείας στις πλάτες των γονιών και των εκπαιδευτικών στο όνομα καμιάς οικονομικής κρίσης

Καλούμε την Σχολική Επιτροπή να τακτοποιήσει άμεσα τις οφειλές της αποδεικνύοντας στους συμπολίτες μας ότι η Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία που τόσο έχει υποτιμηθεί και υπονομευθεί  στους δύσκολους αυτούς καιρούς, δεν έχει αποκαθηλωθεί, αλλά αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας.