Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015


Θέμα: Κήρυξη στάσης εργασίας και κάλεσμα σε συγκέντρωση. Να παύσει άμεσα η άδικη πειθαρχική δίωξη κατά της συναδέλφου Νατάσας  Ορφανοπούλου

Την Πέμπτη  17 Δεκεμβρίου  2015 εκδικάζεται από το  Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής η υπόθεση της συναδέλφου Νατάσας  Ορφανοπούλου, δασκάλας  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενη για « Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής », παράπτωμα   το οποίο συνιστά παράλληλα « αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά ». Παράλληλα είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από την 8-4-14 με την ενεργοποίηση  του μνημονιακού Πειθαρχικού «Δικαίου».
Η δίωξη κατά της συναδέλφου μας αποτελεί δίωξη εναντίον όλων των εκπαιδευτικών και αποτελεί έναν ακόμα κρίκο παραβίασης κάθε έννοιας δικαίου στα πλαίσια της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει καταγγείλει πολλές φορές το φαινόμενο και το έχει αναδείξει σε όλες του τις διαστάσεις με παρεμβάσεις προς τις πολιτικές ηγεσίες, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει τρίωρη (3ωρη)  στάση εργασίας για τις ώρες 11:00 – 14:00 την Πέμπτη 17/12/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής, Τσόχα 15-17 την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου   ώρα 11.30 π. μ.