Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

          



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δήμος Πάρου και τα φιλοζωικά σωματεία του νησιού «Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου»(PAWS) και «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» (ΦΕΠ) καταδικάζουν  απερίφραστα τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης με φόλες αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων το τελευταίο διάστημα στη Νάουσα.
Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν στην Παροικία, στον Πρόδρομο, στα Μάρμαρα και τις Λεύκες.
Τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, πέρα από τη βαρβαρότητα που δείχνουν για τον δράστη, είναι πολύ επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον καθώς τα ποντικοφάρμακα ή φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να θέσουν σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν στην περιοχή.
Σημειώνουμε ότι οι φόλες αυτές συνήθως παρασκευάζονται με ιδιαίτερα δραστικά παράνομα φυτοφάρμακα. Η κυκλοφορία των φυτοφαρμάκων αυτών έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εισάγονται παράνομα στη χώρα μας και δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο και καταγραφή πώλησης και χρήσης όπως ορίζει η νομοθεσία για τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) αποτελεί αδίκημα. Ο νόμος 4039/2012 τιμωρεί τη ζωοκτονία με ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και με χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για ΚΑΘΕ ζώο που θανατώθηκε!
Ο Δήμος Πάρου και τα φιλοζωικά σωματεία PAWS και ΦΕΠ καλούν τους κατοίκους του νησιού να καταγγέλλουν αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις που προσβάλουν τον πολιτισμό μας, πλήττουν την εικόνα ενός τουριστικού τόπου όπως η Πάρος, πλήττουν τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία του νησιού.
Καλούμε όποιον έχει πληροφορίες για τους οποιουσδήποτε δράστες να μας ενημερώνει, για να τον οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!