Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015




                                     ΘΕΜΑ: Μονοπώλια και μάρκετινγκ «Αλληλεγγύης»        

      Με λύπη διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό άτοπα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που καταφέρονται σε μια άδικη κριτική εναντίον του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών σχετικά με την κίνηση μας για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και τη μετέπειτα αποστολή τους σε κοινωνικούς φορείς της Αθήνας ώστε αυτά να διανεμηθούν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Όπως ευτυχώς αναφέρθηκε οι Δάσκαλοι και οι Διευθυντές των σχολείων του νησιού κάθε χρόνο προωθούν τέτοιες δράσεις σε κλειστό ενδοσχολικό κύκλο με άμεσα ενδιαφερόμενους οικονομικά ασθενείς μαθητές και τις οικογένειες αυτών, χωρίς αυτό να χρειάζεται να βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Φέτος, έγινε μια προσπάθεια να επεκταθούμε και στην Αθήνα όπου όπως κάθε αστικό κέντρο βιώνει τα προβλήματα με πιο έντονο τρόπο και τα δίκτυα αλληλεγγύης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο μέγεθος της κοινωνικής κρίσης.

Πέρα από το κάλεσμα μας στα σχολεία, επιχειρήθηκε η δημοσιοποίηση της δράσης μέσα από τις εφημερίδες για την τυχόν ενεργοποίηση και άλλων συμπολιτών μας. Επιπλέον, έγινε κάλεσμα και σε άλλους κοινωνικούς φορείς του νησιού που γνωρίζουμε την ενεργό τους δράση, με απώτερο σκοπό αυτονόητα τη συνεργασία για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εξαρχής είχαμε δηλώσει την πρόθεσή μας να διατεθεί μία ποσότητα από την τελική συγκέντρωση σε κατοίκους του νησιού που το έχουν ανάγκη, γι’ αυτό και το κάλεσμα στο σύλλογο Αρηίς και την Ένωση Γονέων. Ηλίου φαεινότερο πως είναι πιο δύσκολο για εμάς να εντοπίσουμε και να έρθουμε σε επικοινωνία με αυτές τις οικογένειες σε σύγκριση με τοπικούς συλλόγους που ενεργοποιούνται εδώ και χρόνια γύρω από την κοινωνική προσφορά και απαρτίζονται από ντόπιους.

Λυπούμαστε αν δε συμπεριλάβαμε κάθε φιλανθρωπικό φορέα που υφίσταται στο νησί…

Εν κατακλείδι, θεωρούμε άστοχα όλα τα δημοσιεύματα μέχρι τώρα και φοβερό χάσιμο χρόνου από μεριάς σας, όταν θα μπορούσατε απλά να δημοσιοποιήσετε ένα κάλεσμα που απευθύνουμε στην τοπική κοινωνία και όχι να κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό.

Επιπλέον, με πραγματική ανησυχία καταθέτουμε πως μας μπερδεύει λίγο η νοοτροπία ανθρώπων που απαρτίζουν τοπικούς συλλόγους και φορείς σχετικά με την αποκλειστικά κατά μόνας δράση. Υπάρχει πάντα και το όλοι μαζί!

Εφόσον μιλάμε για Αλληλεγγύη, ας θυμηθούμε ότι αυτή αφορά πρώτα απ’ όλα στις σχέσεις με τις οποίες συνδέονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Ας την αποδείξουμε  κι ας μην  αναλωνόμαστε σε λόγια.

Εμείς υπενθυμίζουμε το ραντεβού στο Σπίτι του Δασκάλου στις 24/3 18:00-20:00 για την τελική συγκέντρωση του φιλανθρωπικού υλικού.