Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Τα σχολεία της Πάρου στο έλεος του Θεού;

                                                                                                                                   Πάρος, 23/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αφορμή τον πλημμυρισμένο εσωτερικό χώρο στο Δημοτικό Σχολείο της Νάουσας Πάρου εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Είναι υποχρέωση του Δήμου Πάρου ο έγκαιρος έλεγχος των κτηρίων και η συντήρησή τους για την διατήρησή τους σε καλή κατάσταση και την αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων. Σήμερα 23/11/2022 πλημμύρισε ένας εσωτερικός χώρος στο Δημοτικό Σχολείο της Νάουσας.

Πώς γίνεται ένα καινούριο κτήριο με σύγχρονες προδιαγραφές να φτάνει σε αυτήν την κατάσταση μετά από μόνο μιας ημέρας βροχή; Τι θα γίνει μέχρι να βγει όλος ο χειμώνας; Τα παιδιά όλων μας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον στο σχολείο. Πώς θα αποτραπεί ένα επικίνδυνο περιστατικό, αν τα κτήρια δεν ελέγχονται από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πολιτικοί μηχανικοί για να μπορούν να ελέγχουν όλες τις παραμέτρους ασφάλειας. Ζητάμε από τον Δήμο Πάρο να πραγματοποιεί έλεγχο σε κάθε σχολείο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να προβαίνει στην άμεση αντιμετώπιση των όποιων ελλείψεων προκύπτουν κατά τον έλεγχο και να μας ενημερώνει εγγράφως για τον τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Η πρόληψη είναι αναγκαία για να μην υπάρχουν ατυχήματα.


ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος»