Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

   

    
 

Αξιοποιώντας τον επιμορφωτικό τους ρόλο σε μια αγαστή συνεργασία, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευση (ΕΛΜΕ) Πάρου-Αντιπάρου και αντιστοίχως, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Καλλιέρος» συνδιοργάνωσαν ημερίδα-συζήτηση με θέμα την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στο ΕΠΑΛ Πάρου.

    Φιλοξενούμενοι ήταν ο κ. Μανώλης Κουτούζης, καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων και κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και η κ. Χρύσα Σοφιανοπούλου, καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Εθνική Συντονίστρια του προγράμματος PISA του ΟΟΣΑ.
    Ο κ. Κουτούζης εστίασε στην ιστορική πορεία του θεσμού της αξιολόγησης στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, με κατάληξη στην αυτοαξιολόγηση, ως παράγοντα αυτορρύθμισης των σχολικών οργανισμών. Η κ. Σοφιανοπούλου ανέλυσε τις παραμέτρους του τρέχοντος νόμου (όπως ψηφίστηκε το 2020) και παρουσίασε τα χαρακτηριστικά ενδεικτικών συστημάτων αξιολόγησης σε ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.
    Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από την κ. Ελένη Αρκουλή, φιλόλογο του Γυμνασίου Νάουσας, τα αποτελέσματα έρευνας που κατέγραψε επί του θέματος τις κρίσεις των εκπαιδευτικών και των διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πάρου. Τι πιστεύουν οι εκπαιδευτικοί της Πάρου για τον θεσμό της αξιολόγησης και ειδικότερα της αυτοαξιολόγησης; Ποιες δυσλειτουργίες εντοπίζουν στον εφαρμοζόμενο νόμο και μάλιστα στο ιδιαίτερο περιβάλλον ενός νησιού; Η έρευνα διεξήχθη Μάρτιο-Απρίλιο του 2022 στο πλαίσιο της διπλωματικής μεταπτυχιακής της εργασίας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
    Μετά το πέρας των εισηγήσεων, οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τον έντονο προβληματισμό και τις ανησυχίες τους, όχι μόνο για τον θεσμό, αλλά και ευρύτερα για το παρόν και το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας.

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. πάρου Αντιπάρου Π.Καλλιέρος

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Τα σχολεία της Πάρου στο έλεος του Θεού;

                                                                                                                                   Πάρος, 23/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αφορμή τον πλημμυρισμένο εσωτερικό χώρο στο Δημοτικό Σχολείο της Νάουσας Πάρου εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Είναι υποχρέωση του Δήμου Πάρου ο έγκαιρος έλεγχος των κτηρίων και η συντήρησή τους για την διατήρησή τους σε καλή κατάσταση και την αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων. Σήμερα 23/11/2022 πλημμύρισε ένας εσωτερικός χώρος στο Δημοτικό Σχολείο της Νάουσας.

Πώς γίνεται ένα καινούριο κτήριο με σύγχρονες προδιαγραφές να φτάνει σε αυτήν την κατάσταση μετά από μόνο μιας ημέρας βροχή; Τι θα γίνει μέχρι να βγει όλος ο χειμώνας; Τα παιδιά όλων μας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον στο σχολείο. Πώς θα αποτραπεί ένα επικίνδυνο περιστατικό, αν τα κτήρια δεν ελέγχονται από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πολιτικοί μηχανικοί για να μπορούν να ελέγχουν όλες τις παραμέτρους ασφάλειας. Ζητάμε από τον Δήμο Πάρο να πραγματοποιεί έλεγχο σε κάθε σχολείο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να προβαίνει στην άμεση αντιμετώπιση των όποιων ελλείψεων προκύπτουν κατά τον έλεγχο και να μας ενημερώνει εγγράφως για τον τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Η πρόληψη είναι αναγκαία για να μην υπάρχουν ατυχήματα.


ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος»




Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΤΕΤΑΡΤΗ 16ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στις 17:45, στο ΕΠΑΛ Πάρου


Ημερίδα – Συζήτηση με θέμα την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

  • Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας που έγινε σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές/ντριες σχολείων της Πάρου τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2022.
  • Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:
  • Τι είναι η αξιολόγηση στην εκπαίδευση; Πώς προέκυψε η αυτοαξιολόγηση;
  • Ποια γνώμη έχουν οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση, την αυτοαξιολόγηση και την εφαρμοζόμενη αξιολόγηση;
  • Τι ζητάει τελικά ο καινούργιος νόμος;

 

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

 

                                                 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, που να καλύπτουν τις αυξήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια.

·         Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

·         Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17.

·         Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

·         Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 1:20 για τα δημοτικά και 1:15 για τα νηπιαγωγεία.

·         Κατάργηση του νόμου Κεραμέως για την αξιολόγηση.

·         Εξίσωση ωραρίου εργασίας εκπαιδευτικών στα Νηπιαγωγεία και Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία με αυτό των Πολυθέσιων Σχολείων.

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στη Γενική και την Ειδική Εκπαίδευση και σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα.

·         Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

·         Στήριξη του ΕΣΥ.

·         Ίσα δικαιώματα για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ