Τρίτη 17 Μαΐου 2016


Ψήφισμα συμπαράστασης
    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Δήμητρα Κουσκουμπέκου, εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ06, η οποία παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  (το οποίο και  γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της μη θέσης σε δυνητική αργία) με την κατηγορία της προσκόμισης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 αντιμετωπίζει  την ίδια κατηγορία ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σάμου.
Η υπόθεση αφορά την αποστολή μιας έγκυρης και αξιόπιστης ιατρικής γνωμάτευσης από το Νοσοκομείο Νίκαιας προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία με υπαιτιότητα του Νοσοκομείου έφερε λάθος ημερομηνία αφού στάλθηκε δύο εβδομάδες μετά την εξέταση έχοντας ως ημερομηνία εξέτασης την ημερομηνία αποστολής, ημερομηνία κατά την οποία η συνάδελφος βρισκόταν στο σχολείο της με αποτέλεσμα το έγγραφο να θεωρηθεί πλαστό, γεγονός που οδήγησε στην άδικη δίωξη της.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πέρα από την έκφραση της στήριξής του έχει κηρύξει, έπειτα και από το αίτημα του Συλλόγου, δίωρη στάση εργασίας από 11.00-13.00  την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμπαρασταθούν στη συνάδελφό μας που διώκεται.

Ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.
Στην απόπειρα τρομοκράτησης των συναδέλφων απαντάμε με συσπείρωση, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη