Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/3 Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης κ’ Αντιρατσισμού

1)Κάλεσμα- Δρώμενο:

«ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»
-  Λιμάνι Παροικιάς, 6:20μ.μ.
Η 21η Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων σε δεκάδες πόλεις και νησιά της Ελλάδας καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου.
Στο πλαίσιο αυτό,o Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Παναγιώτης Καλλίεροςκαι το2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 21/3/2016,  δρώμενο, στο οποίο 14μαθητές της ΣΤ τάξης, θα σταθούν στο λιμάνι και θα απαγγέλουν εν χορώ το ποίημα  του Γ. Σεφέρη «Ο Στράτης Θαλασσινός στη Νεκρή Θάλασσα». Καλούμε, σα συμβολική πράξη διαμαρτυρίας αλλά και ταυτόχρονη δράση που συμπληρώνει το δρώμενο, όλους όσους θέλουν, να έρθουν τη Δευτέρα στις 6:15μ.μ.,στο λιμάνι και να ξαπλώσουν μαζί μας μπροστά από τα παιδιά, συνθέτοντας έτσι έναν μεγάλο ζωντανό πίνακα ποίησης και ανθρώπου, φωνής κ σιωπής, κίνησης και ακινησίας. Ένα Ποίημα για τους Πρόσφυγες,  που θα φτιάξουμε  όλοι μαζί, « εδώ και τώρα», για να τον στείλουμε από την Πάρο σαν κραυγή και προσευχή συνάμα, να βρει επί τέλους ο Άνθρωπος τον Άνθρωπο! Όχι άλλα θύματα! (Το δρώμενο στο σύνολό του υπολογίζεται να ολοκληρωθεί  ως τις 6:50 μ.μ. –την ώρα που φτάνει το καράβι στο λιμάνι, έτσι ώστε να μπορέσουν να δουν την εικόνα που θα συνθέσουμε οι επιβάτες από το πλοίο).
Η καμπάνια "Ένα Ποίημα Για τους Πρόσφυγες" αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κύκλου Ποιητών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το δίκτυο εθελοντώνRefugeesWelcome GR


Γ. Σεφέρη « Ο Στράτης Θαλασσινός στη Νεκρή Θάλασσα»
Απαγγέλλουν εν χορώ οι μαθητές της Στ τάξης, του 2ου Δ.Σ. Παροικιάς :           Μίνα Γιαννιά, Γιάννης Διακογιάννης, ΜενιΚουμάρ,Φλώρα- Ευαγγελία Λαζαρή, Μαρία Μαλατέστα, Μερισιώτη Βασιλική, Στέλλα Μοστράτου, Ελένη Μπρας, Στυλιανός Πατρίκης, ΒασιλΠροκό, Ιάκωβος Ραγκούσης, Στυλιανός Σαμαλτάνης, Γιώργος Σαρρής, Κωνσταντίνος Σιφναίος.
Μαζί με  τα παιδιά, το ποίημα απαγγέλουν ηχογραφημένες και οι φωνές των: Ιωάννα Παναγιωτοπούλου, Κατερίνα Τσιμόγλου, Βαγγέλης Νικολάου, ΣένκαΤάντιτς, Μαίρη Κουτσάγια, Γιάννη Χατζηγιάννης, Αλεξάνδρα Βενιέρη(Οι οποίοι ως κοινό στοιχείο έχουν το ότι δεν έχουν  καταγωγή από την Πάρο, αλλά όλοι  την αγάπησαν κι αποφάσισαν να ζήσουν, να  δημιουργήσουν και να προσφέρουν εδώ. Ευλογημένα,  είναι τα μέρη, που κατοικούνται από όσους τα αγαπούν!).
Ακούγονται αποσπάσματα από τον ίδιο τον Σεφέρη να απαγγέλει το ποίημα του, καθώς και από το κομμάτι  «DeadSea – Νεκρή Θάλασσα» των Sigmatropic
Διοργάνωση: 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας - Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Παναγιώτης Καλλίερος»
Διδασκαλία : Ζωή Μίχα
Με την πολύτιμη υποστήριξη των εκπαιδευτικών:Μπαξεβανίδου Μαίρη, ΠολυζάΕυαγγελίδου  Άννα , Ανδρεάκου Κωνσταντίνα, Στεφανίδης Γεώργιος
Ηχογραφήσεις: Μιχάλης Σαρόγλου
Επιμέλεια Αφίσας: Σάντρα Αϊβαζόγλου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:
Όλους τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου διδασκόντων,  για την κατανόηση και την ουσιαστική τους συνδρομή στο να πραγματοποιηθούν πρόβες.
Το Λιμενικό Ταμείο Πάρου και το Λιμεναρχείο Πάρου για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

2) ΣΥΝΑΥΛΙΑ

-Σπίτι του Δασκάλου 20:00
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ» διοργανώνει στο Σπίτι του Δασκάλου ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους Rope’s End!!     (Liam&Nestor Beggar Belief)

*Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ