Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016


Θέμα:   Σχετικά με τις αναφορές σε εκπαιδευτικούς στο 173ο ΔΣ Αθηνών


 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την στήριξή του προς τις τρεις εκπαιδευτικούς του 173ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, καθώς και προς το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, που έχουν γίνει αποδέκτες πλείστων αναφορών από δύο γονείς μαθητών.
Συνάδελφοι που σε όλη την υπηρεσιακή τους διαδρομή συνεργάζονται άψογα τόσο με τους συναδέλφους τους όσο και με τους γονείς των μαθητών, ανέκαθεν ενεργούσαν και ενεργούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πιστές στο εκπαιδευτικό τους έργο, με αγάπη και φροντίδα προς τους μαθητές τους, έχουν γίνει θύματα βάρβαρης και εντελώς αδικαιολόγητης επίθεσης. 
Οι αναφερόμενοι γονείς έχουν προβεί τα τελευταία δύο χρόνια σε αναφορές κατά των τριών παραπάνω εκπαιδευτικών για, δήθεν, ανεπάρκεια στο εκπαιδευτικό τους έργο. Χρησιμοποιούν, μάλιστα, εξαιρετικά αρνητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον τους, θίγοντας την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό τους. Οι κατηγορίες αυτές είναι όλες ανυπόστατες και πολλές από αυτές δεν αφορούν καν το διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο στο σχολείο αλλά ζητήματα άσχετα με την υπηρεσιακή και επαγγελματική ιδιότητα των εκπαιδευτικού.   
Οι συνεχείς προσβλητικές και επιθετικές αναφορές εναντίον των συναδέλφων, διαταράσσουν το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που έχουν ανάγκη, πρωτίστως, οι μικροί μαθητές και κατ’ επέκταση οι εκπαιδευτικοί για να επιτελέσουν με συνέπεια και υπευθυνότητα το έργο τους.

Θεωρούμε ότι η υπηρεσία οφείλει να υπερασπιστεί τις τρεις υπαλλήλους της απέναντι στις κακόβουλες επιθέσεις και να βάλει οριστικό τέλος στην επαγγελματική και προσωπική τους ταλαιπωρία.  Παρότι η Α’ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας, με τα αρμόδια όργανά της, έχει μεριμνήσει, μέχρι σήμερα, για την εξέταση όλων των καταγγελιών και τις έχει απορρίψει ως ανυπόστατες, οι συγκεκριμένοι γονείς επανέρχονται συνεχώς με νέες αναφορές που περιλαμβάνουν τα ίδια θέματα.
Απαιτούμε να δοθεί οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας με συστάσεις της υπηρεσίας προς τους γονείς.