Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
Με μεγάλη μας χαρά μαθαίνουμε το τελευταίο διάστημα πως αρκετοί Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία της Πάρου, μαζί πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των γονιών και των μαθητών, όπως και άλλοι πολλοί σύλλογοι του νησιού έχουν ξεκινήσει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας.
Τέτοιες κινήσεις είναι αξιοθαύμαστες και αποδεικνύουν την αλληλεγγύη μεταξύ των συνανθρώπων!
Με περίσσεια υπερηφάνεια και σεβασμό για τις πρωτοβουλίες των κατοίκων του νησιού, αλλά κι επειδή οι ανάγκες ποτέ δε σταματούν, ειδικά τώρα που το προσφυγικό έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάρου-Αντιπάρου «Π.Καλλιέρος» και η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου σας καλούν να συνεχίσουμε όλοι μαζί τη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού υποστήριξης των προσφύγων.
Προτρέπουμε στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων που δεν έχουν ξεκινήσει κάποια δράση να ενεργοποιηθούν γύρω από το ζήτημα και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές να μαζευτεί μια αξιόλογη ποσότητα βοήθειας.
Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, είτε αφορά τη συσκευασία είτε την αποστολή των δεμάτων.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος στο Σπίτι του Δασκάλου είναι πάντα διαθέσιμος για τη συλλογή ή τη συσκευασία.

Τέλος, για όσους δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και θέλουν να προσφέρουν μπορούν να έρχονται στο σπίτι του δασκάλου και να φέρνουν πράγματα την Τρίτη 10/11/2015, την Τρίτη 17/11/2015 και την Τρίτη 24/11 από τις 19.30 ως τις 21.30.
Στην προσπάθεια μας  δήλωσε ότι θα συνεργαστεί και ο Σύλλογος  Γυναικών της Μάρπησσας. Ελπίζουμε και άλλοι φορείς του νησιού να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συνεργασία και αλληλοβοήθεια!
Ακολουθεί προτεινόμενη ΛΙΣΤΑ με τα αναγκαία είδη αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου:
– Μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής(όπως σαπούνια, οδοντόβουρτσες), αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά
– γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας
– δερματολογικές κρέμες/αλοιφές βρεφικής προστασίας, ηλεκτρολύτες, φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό για ενήλικες και παιδιά, παυσίπονα
– σκουφιά, γάντια, κάλτσες
Τηλ. Επικοινωνίας:
Πρωτοβάθμιας
Αϊβάζογλου Σάντρα 6946003513
Αντωνίου Έλενα 6973857840

Δευτεροβάθμιας
Ατζίδου Κ. 6979471428
Θεοδωρακέα Χ.  6979237216