Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015




ΘΕΜΑ: Πανεργατική Απεργία 12 Νοέμβρη
            Τρίτο επονείδιστο μνημόνιο. Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για το λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τρένα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.
            Κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπηρετούν τα μνημόνια και την καταστροφή μας. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τρομοκρατήσει το λαό και να εμπεδώσει ότι το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μονόδρομος. Οι αυταπάτες που έσπειρε και οι εκβιασμοί που διατύπωσε προεκλογικά απέδωσαν τα μέγιστα στην κάλπη αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα.
            Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει σχεδόν δύο μήνες τώρα και εξαιτίας των μηδενικών διορισμών   τα σχολεία υπολειτουργούν. Οι διορισμοί των αναπληρωτών “με δόσεις” έχουν ως αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών κενών στα σχολεία (δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων), τη διάλυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης και των δομών ειδικής αγωγής, την αναστολή των Ολοημέρων κ.τ.λ.. Και τα χειρότερα είναι μπροστά, διότι  οι επιταγές του ΟΟΣΑ είναι συγκεκριμένες, όπως η αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπεραριθμίες, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι μηδενικοί διορισμοί. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός και υπουργός παιδείας υπέγραψαν και ψήφισαν το Μνημόνιο Γ΄, που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεσμεύσεων και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αξιολόγηση, αύξηση διδακτικού ωραρίου, κλπ.) και προώθηση αντιεκπαιδευτικών νόμων. Αυτό το γεγονός επιδέχεται μία ερμηνεία: η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συντάσσεται με τους προκατόχους της. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι για παραπλάνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα ουσιαστικά προβλήματα και τις ουσιαστικές λύσεις.
            Το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να δώσει μια αγωνιστική και μαχητική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι αυτή η πολιτική έχει τη λαϊκή συγκατάθεση. Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο, κ.α.

Το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ.
Οι αρπαγή των μισθών και των δικαιωμάτων μας είναι εδώ.
Η ισοπέδωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι εδώ.
Η επιβεβαίωση του φόβου ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ήταν απλά μια αλλαγή προσωπείου του ίδιου συστήματος, είναι εδώ.
Ας κάνουμε την απεργία της 12ης Νοεμβρίου το σκαλοπάτι για τους αγώνες που έρχονται.
Ας είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας με την ιστορία και τους αγώνες αυτού του τόπου.
Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  στις 12 Νοέμβρη.
Όλοι στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ.
Συγκέντρωση στις 09:30 έξω από το Δημαρχείο και πορεία προς την πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους».