Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015


Θέμα:  Για την απαράδεκτη αντιμετώπιση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και τις συκοφαντικές εκφράσεις  της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

                Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών εκ μέρους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Θεσσαλονίκης σε σχέση με  την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
            Η παντελής απουσία χρηματοδότησης καθιστά αδύνατον το να ικανοποιηθούν ακόμη κι οι βασικές λειτουργικές δαπάνες. Οι συνθήκες  πλημμελούς καθαριότητας που δημιουργούνται από την έλλειψη υλικών καθαριότητας εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών.
          Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καθιστά υπεύθυνους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και σας καλεί να προχωρήσετε άμεσα στη χρηματοδότηση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου σας, ως οφείλετε.
         Θεωρούμε, επίσης, απαράδεκτη, προσβλητική, κακόβουλη και συκοφαντική την τοποθέτηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Σεπτεμβρίου 2015 όπου δε δίστασε να  αφήσει  αιχμές ακόμη και για κακοδιαχείριση εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων χωρίς, φυσικά, να παρουσιάσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.
        Τέτοιου ύφους και ήθους δηλώσεις δημιουργούν εντάσεις, καχυποψία και δυναμιτίζουν την, απαραίτητη, καλή συνεργασία μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και των οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
       Καλούμε την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει άμεσα τη συκοφαντική τοποθέτηση της και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά των εκπαιδευτικών που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργήσουν τα σχολεία σε μια περίοδο δύσκολη όπου η υποχρηματοδότηση έχει πλήξει βάναυσα  τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.