Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015


                                                                                                Aθήνα 8/10/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ
Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος διοικητικών υπαλλήλων, για τη συνδικαλιστική τους δράση την περίοδο της μεγάλης απεργίας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια.
Πρόκειται για εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που καταγγέλλονται ως ηθικοί αυτουργοί σε «παρακίνηση» απεργίας και  παραπέμπονται σε δίκη στις  12 Οκτωβρίου 2015.
Η δίωξη των προεδρείων των Γενικών Συνελεύσεων, απλών οργάνων διεξαγωγής τους, δείχνει ότι ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στο σύνολο των απεργών, σε μια πορεία ποινικοποίησης των αγώνων που δόθηκαν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο τομέα. Οι διώξεις αυτές αντικειμενικά στοχεύουν στη φίμωση των εργαζομένων απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων που καταστρατηγούν βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους και δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στις διώξεις αυτές.
·         Απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και γενικότερα η ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ζωής, της ελεύθερης έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης.
·         Καταγγέλλει τις διώξεις ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ως αντισυνδικαλιστικές και πολιτικές.
·         Καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν μέρους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τους στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ.