Παρασκευή 22 Μαΐου 2015


 
Θέμα: Δίωξη νηπιαγωγών 3ου Νηπιαγωγείου Βούλας  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε., με αφορμή την κλήση των συναδέλφων νηπιαγωγών του 3ου  Νηπιαγωγείου Βούλας σε υποβολή εγγράφων εξηγήσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης, καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την άσκηση διώξεων σε βάρος εκπαιδευτικών για ενέργειες, που τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και την συνακόλουθη διατάραξη της ομαλής εκπαιδευτικής λειτουργίας στα σχολεία, φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς τον τελευταίο καιρό τείνει να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Σημειώνεται, ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των νηπιαγωγών και συγκεκριμένου γονέα παιδιού, που φοιτούσε στο παραπάνω σχολείο ανέκυψε με αφορμή τον έλεγχο των ορίων της σχολικής Περιφέρειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σήμερα οι συνάδελφοι να διωχθούν για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η Δ.Ο.Ε. επισημαίνει για μια ακόμα φορά, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική λειτουργία, πρέπει να επιδεικνύουν ψυχραιμία και συναινετική διάθεση, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί στις δύσκολες εποχές, που διανύουμε η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία είναι ίσως τα σοβαρότερα από τα προβλήματα, που καλείται στην σύγχρονη εποχή να αντιμετωπίσει η δημόσια εκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση, έριδες και διαμάχες που καμία σχέση δεν έχουν με το παιδαγωγικό έργο, δεν πρέπει να επιβαρύνουν την ήδη δυσχερή κατάσταση, δίνοντας έτσι έρεισμα για την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.


Από τη Δ.Ο.Ε.