Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015



Θέμα: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΕ


Λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα που εκφράστηκαν από μέλη μας για το ύψος της συνδρομής (24Ε) προς τη ΔΟΕ, ποσό πολύ υψηλό και αυξημένο σε μια περίοδο παρατεταμένης λιτότητας, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά μέλη μας για την άμεση καταβολή της, σας αποστέλλουμε  επιστολή διαμαρτυρίας και κάνουμε έκκληση να ξαναδείτε το ζήτημα και να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της συνδρομής.

Σας κοινοποιούμε την άποψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών συναδέλφων ότι αποτελεί πρόκληση μια Ομοσπονδία, με τόσο εύρωστο ταμείο, όσο η ΔΟΕ, να διατηρεί την συνδρομή στα σημερινά επίπεδα.

Προτείνουμε η συνδρομή να μειωθεί στα 20 € συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, στα 10 € στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, για δε τους ωρομίσθιους να είναι 5 €. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος.


Η μείωση της συνδρομής και ο περιορισμός των εξόδων θα αποτελέσει την έμπρακτη απόδειξη ότι η Ομοσπονδία θέλει να φέρει κοντά στο συνδικαλιστικό κίνημα τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σήμερα είναι ασυνδικάλιστοι.