Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014



Θέμα: «Χαιρετισμός»

Χαιρετίζουμε θερμά,

 την απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων: 1ου Δ.Σ.ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ, Δ.Σ.ΛΕΥΚΩΝ/ΚΩΣΤΟΥ και Δ.Σ. ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, να συμμετάσχουν στην απεργία- αποχή που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία μας, ως αντίσταση στην προωθούμενη “αυτοαξιολόγηση”- κατηγοριοποίηση των σχολείων μας.
Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού που ατομικά συμμετέχουν στον αγώνα που δίνει ο κλάδος μας και δε συναινούν στον κατακερματισμό του δημοσίου σχολείου.
 Καλούμε και τους συλλόγους των υπόλοιπων σχολείων να συνταχθούν με τον κλάδο και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, κόντρα στην καλλιέργεια φόβου που συχνά επιχειρείται με θεμιτά ή και αθέμιτα μέσα.
Η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ πρέπει να είναι ΜΑΖΙΚΗ ώστε να ρίξουμε το μανδύα “αυτοαξιολόγηση” - “αξιολόγηση” που κρύβει από πίσω την υποβάθμιση της παιδείας, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, τη μετάθεση ευθυνών από την Κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς (με το στιγματισμό μας στο κοινωνικό σύνολο ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για τα “κακώς κείμενα” της εκπαίδευσης) και εν τέλει την επιδίωξη για πλήρη χειραγώγηση της παιδαγωγικής διαδικασίας και του έργου μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας επιμένει πως η συμμετοχή ή μη στην αξιολόγηση αποτελεί προέκταση της στάσης ζωής μας.