Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                                                 27/08/2021
ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ                                                            Α.Π. 37
ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΑΡΟΣ 84 400                                                                 Δήμο Πάρου
e-mail: syllogos_p_kallieros@yahoo.gr                                                        Σχ. Επιτροπή                                                                                                                                                             Ένωση Γονέων

                                                                   

                                          Σύγκληση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Μετά από μια δύσκολη χρονική χρονιά, μια καινούργια  ξεκινάει με εκπαιδευτικούς και γονείς να αναρωτιούνται αν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας θα βρουν επιτέλους λύση.

Ο Δήμος Πάρου παρέλειψε να συναντηθεί με τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ένωση Γονέων για να συζητήσουν και να βρουν από κοινού λύσεις  στα ζητήματα των σχολείων το νησιού.

Παρέλειψε επίσης να ενημερώσει Διευθυντές/ντριες  και Προϊστάμενες Ν/γείων για τις αλλαγές και τα προβλήματα που θα προκύψουν εν μέσω πανδημίας από τις περικοπές ωρών εργασίας των σχολικών καθαριστριών. Αντιθέτως παρατηρήθηκε το παράδοξο , οι καθαρίστριες που προσελήφθησαν να ενημερώνουν οι ίδιες τους Διευθυντές/τριες και τις Προϊστάμενες . 

Τέλος με  λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι αν και στο νησί μας βρέθηκε ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Καφτηράνης για να συζητήσει τα προβλήματα των σχολείων , δυστυχώς καμία επίσημη ενημέρωση ή κάλεσμα δεν έγινε προς το Σύλλογό μας ή τους Συλλόγους Γονέων του νησιού.

            Έχουμε επανειλημμένως αιτηθεί πριν την επίσημη  έναρξη των μαθημάτων,   να γίνεται μία συνάντηση  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που αφορούν στην εκπαίδευση του νησιού, για να επιλύονται  εγκαίρως οι όποιες δυσκολίες    για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καλούμε το Δήμο Πάρου να φροντίσει για τη σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής  Παιδείας με τη συμμετοχή της Σχολικής Επιτροπής και  όλων των εμπλεκόμενων φορέων,   ώστε να ενημερωθούμε για τις  ενέργειες της Σχολικής Επιτροπής προς επίλυση ζητημάτων που αφορούν στα σχολεία μας, και την από κοινού λήψη αποφάσεων  για το μέλλον της Εκπαίδευσης.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»