Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ



   
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ
ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΑΡΟΣ 84 400





                                   
                                        19/01/2020
                                                 Άμεση απόσυρση της διάταξης που εξισώνει
τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται συστηματική  απαξίωση  της δημόσιας εκπαίδευσης  και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο διαβούλευσης  το ΥΠΑΙΘ εισήγαγε προς ψήφιση  διάταξη με την οποία, απόφοιτοι κολεγίων οι οποίοι δεν έχουν πετύχει αναγνώριση των ακαδημαϊκών τους τίτλων από τον ΔΟΑΤΑΠ, αποκτούν παρόλα αυτά την δυνατότητα ως «πανεπιστημιακής μόρφωσης υποψήφιοι» να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς για διορισμό στο Δημόσιο, αρχής γενομένης από τους διαγωνισμούς για εκπαιδευτικούς. 
Ζητάμε την άμεση απόσυρση της διάταξης που εξισώνει τους πτυχιούχους πανεπιστημίων με απόφοιτους κολεγίων που δεν έχουν καν πετύχει αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων.
Σας θυμίζουμε, επί τη ευκαιρία, ότι   η δημόσια εκπαίδευση εδώ και πολλά χρόνια  στηρίζεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς .
Ζητάμε:
•την άμεση απόσυρση της διάταξης που εξισώνει τους πτυχιούχους πανεπιστημίων με απόφοιτους κολεγίων που δεν έχουν καν πετύχει αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων.
•να μην αντιμετωπίζονται οι αναπληρωτές σαν εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας, να έχουν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, να μην τιμωρούνται, σκληρά και άδικα, με τριετή αποκλεισμό αν δεν αποδεχτούν διορισμό ως αναπληρωτές.
   
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»