Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 17-10-2019


    ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ- ΑΠΟΦΑΣΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 17-10-2019

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Π. Ε. Πάρου – Αντιπάρου “Π. Καλλιέρος”, μπροστά στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και στις προκλητικές εξαγγελίες της τωρινής κυβέρνησης:
-Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργία – αποχής.
-Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
-Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
-Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις  ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
    - Καλούμε τη ΔΟΕ να μας κοινοποιήσει την όποια πρόταση αξιολόγησης έχει επεξεργαστεί.
Επίσης καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ:
 - Να βγει μπροστά στην διεκδίκηση των μόνιμων διορισμών, και όχι να ακολουθεί ή να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις βουλές της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου.
- Να διεκδικήσει έμπρακτα μέτρα και λύσεις για τη στέγαση των εκπαιδευτικών στα μέρη που πλήττονται από τον υπερτουρισμό και τις πολιτικές του AirBnB
- Να διεκδικήσει εκ μέρους των τοπικών συλλόγων η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών να γίνεται ηλεκτρονικά για να σταματήσει η αναστάτωση, η ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος των ημερών πριν τις τοποθετήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τους αναπληρωτές των νησιωτικών περιοχών.
-Να είναι σε ετοιμότητα για την απάντηση του κλάδου απέναντι στις αντιδραστικές συνδικαλιστικές αλλαγές που προετοιμάζει η κυβέρνηση.