Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016


ΘΕΜΑ: Επιστολή προς τη Δ/νση Π.Ε. Κυκλάδων-Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας & κοινή ημερομηνία για όλους τους αναπληρωτές.

     Έχοντας ολοκληρώσει πλέον μια δύσκολη σχολική χρονιά –και δυστυχώς η επικείμενη διαφαίνεται ακόμα πιο «άγρια» - θα θέλαμε να αιτηθούμε τη φροντίδα της Δ/νσης σ’ ένα από τα ιδιαίτερα θέματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι σε νησί των Κυκλάδων –και μάλιστα εποχιακοί ως επί το πλείστον.
-         Συγκεκριμένα, όσον αφορά σε αυτά τα «εποχιακά» μέλη, κοινώς τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές ειδικοτήτων, που κάθε Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Δεκέμβρη και όποτε ευαρεστείται το Υπουργείο, τοποθετούνται ανά τις Δ/σεις, εφιστούμε την προσοχή σας καθότι είναι κατηγορία εκπαιδευτικών, που έχουν μείνει για τουλάχιστον 3 μήνες άνεργοι, οικονομικά αλλά και ψυχικά εξασθενημένοι, και οι περισσότεροι καλούνται σε διάστημα λίγων ημερών να αφήσουν τα σπίτια και τις υποθέσεις τους, να βρούνε λεφτά, να βρούνε σπίτια, κτλ –είναι ατελείωτη η λίστα όσων πρέπει να γίνουν, προκειμένου αναπόσπαστα να αφοσιωθούν στο εκπαιδευτικό τους έργο. Ζητάμε από τη Δ/νση να λαμβάνει όλα αυτά υπόψη της και να εφαρμόσει μέτρα και ρυθμίσεις  ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, για την ελάφρυνση των συναδέλφων και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης των πραγμάτων. Ένα καλό παράδειγμα είναι η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, για την οποία συζητάμε καιρό τώρα (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο Α.Π.17). Είναι αίτημα και της Ομοσπονδίας μας (Δ.Ο.Ε.) προς το Υπουργείο να ληφθούν ανάλογα μέτρα που να αφορούν τους αναπληρωτές που τοποθετούνται κυρίως σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο Δ.Ο.Ε. Α.Π.677) ώστε να μη χαθεί ούτε μια ημέρα προϋπηρεσίας λόγω αδυναμίας έγκαιρης μετακίνησής τους.


-           Ζητάμε τη στήριξη σας στα δίκαια αιτήματά μας και αιτούμαστε κι από εσάς αντίστοιχα ευνοϊκά μέτρα. Η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας θα ελαφρύνει και τη Δ/νση από ένα τεράστιο φόρτο εργασίας και τους εκπαιδευτικούς από φοβερή ταλαιπωρία και περιττά έξοδα. Η κοινή ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, την πρώτη μέρα πρόσληψης, θα προστατεύσει τους αναπληρωτές από έναν ανώφελο ανταγωνισμό κι από μετέπειτα αδικίες στη σειρά τους στον πίνακα.
        Πιστεύουμε πως τέτοιες κινήσεις είναι ιστορικά απαραίτητες στην παρούσα κατάσταση, αφού βλέπουμε πλέον όλοι, πως οι μόνοι αγώνες που αποφέρουν καρπούς, είναι οι από κοινού.

Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες

                                Με εκτίμηση και προσδοκία