Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΘΕΜΑ: Καταγγελία σχολικής επιτροπής
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει το έγγραφο της Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας Εκπαίδευσης Πάρου σχετικά με τον καθαρισμό των ταπήτων των σχολικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα με έγγραφο της στις 2/6/2015 και Α.Π 221 ενημερώνει τις σχολικές μονάδες ότι λόγω οικονομικής στενότητας δεν θα δοθούν τα χαλιά σε εταιρείες καθαρισμού και παρακαλεί τους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν το θέμα με “δικά τους μέσα και ενεργοποίηση εθελοντών” .

Έχουμε λοιπόν μία ακόμα μετακύλιση μιας υποχρέωσης της πολιτείας στις πλάτες των γονιών στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Το ζήτημα αυτό, το οποίο θίγει ιδιαίτερα στα Νηπιαγωγεία μιας και χρησιμοποιούν κατεξοχήν τάπητες στην εκπαιδευτική διαδικασία, είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί μιλάμε για στοιχειώδεις πρακτικές υγιεινής και καθαριότητας για την προστασία των παιδιών. Επιπλέον, είναι πρακτικά αδύνατο τάπητες μεγέθους μιας σχολικής τάξης να πλυθούν στις αυλές των σχολείων και να απλωθούν αντίστοιχα.

Καλούμε την Σχολική Επιτροπή να άρει με έγγραφο της αυτήν την απόφαση αποδεικνύοντας στους συμπολίτες μας ότι η Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία που τόσο έχει υποτιμηθεί και υπονομευθεί  στους δύσκολους αυτούς καιρούς, δεν έχει αποκαθηλωθεί, αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας η οποία εγγυάται ένα ασφαλές και υγιεινό σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά της.


Ο εθελοντισμός δεν είναι «πανάκεια». Απαιτείται να βρεθεί μια πιο εφικτή και υλοποιήσιμη λύση.