Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΜΑ: «ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 27/11/2014»


Ο σύλλογος «Π.Καλλιέρος» συμμετέχει στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απαντώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης  η οποία συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων. Η τρόικα συνεχίζει τη δική της απειλητική γραμμή, βάζοντας νέα θέματα στην ελληνική κοινωνία, με νέες μειώσεις συντάξεων, με νέες περικοπές σε μισθούς, με νέα  φοροεπιδρομή σε όλους τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια. Απολύσεις, διαθεσιμότητες, νέες μειώσεις μισθών, στοχοποίηση – διαπόμπευση και κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών με την «αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση», και πολλά άλλα μέτρα που αφορούν παιδεία – υγεία – δικαίωμα στην εργασία καθώς και την ίδια τη δυνατότητα κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών μεγάλου μέρους συμπολιτών μας, είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών τους.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία μπαίνουν σε αυτή τη μάχη, διαδηλώνοντας ενάντια σε αυτή την πολιτική, διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή. Διεκδικούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να μπορούν να τα βγάλουν πέρα στη ζωή τους με το μισθό που παίρνουν. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν τη λεηλασία της χώρας. Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε εμείς.
Δε πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει με έναν αυτόματο τρόπο το σταμάτημα αυτής της πολιτικής. Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες αλλά και όλους τους εργαζομένους και τους άνεργους και τους συνταξιούχους και όλους όσους αποτελούν την τοπική κοινωνία να βγουν να διαδηλώσουν ανοιχτά την Πέμπτη. Θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο.
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε συνολικά την αντίδρασή μας. Η ΑΔΕΔΥ με την ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες πρέπει να συμμετέχουμε στην απεργία αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Π.Καλλιέρος», καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου του αλλά και σύσσωμη την κοινωνία να συμμετέχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης.


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΑΡΟΙΚΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ «ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ» στις 10:00 π.μ.


Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ!