Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κτηριακά προβλήματα στα σχολεία της Πάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κτηριακά προβλήματα στα σχολεία της Πάρου
 
Οι σύλλογοί μας καταγράφουν το γεγονός ότι, άλλη μια σχολική χρονιά συνεχίζεται με σοβαρά στεγαστικά προβλήματα για τα σχολεία της Πάρου. Πιο συγκεκριμένα  επισημαίνουμε:

  • ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς επί χρόνια στεγάζεται και σε μισθωμένες αίθουσες, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες χρησιμοποιεί και  προκάτ αίθουσες.
  • την  ανυπαρξία κατάλληλων σχολικών αιθουσών για τα 4 νηπιαγωγεία της Παροικίας (το 1ο φιλοξενείται στο 1ο Δημοτικό σχολείο,  το 2ο, το 3ο και το 4ο λειτουργούν σε μισθωμένες αίθουσες, για το δε 2ο υπάρχει μέχρι και τώρα αναστολή λειτουργίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια επιτροπή)
  • την έλλειψη πεζοδρομίου στον περιφερειακό.
  • τα στατικά προβλήματα που υπάρχουν στο Γυμνάσιο, καθώς και την στέγαση τμημάτων  του σε προκάτ αίθουσες.

Η κατασκευή σχολικών μονάδων αποφασίζεται και εκτελείται με φορέα υλοποίησης τους δήμους, οι οποίοι υποβάλλουν αίτημα και πλήρη φάκελο στην Περιφέρεια, που χρηματοδοτεί τα έργα. Ρωτάμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή:

    ·         Γιατί δεν ωρίμασε η μελέτη κατασκευής 2ου Γυμνασίου Παροικίας;
    ·         Γιατί δεν κατατέθηκε φάκελος για την αξιοποίηση  του  αγροκήπιου;
    ·         Έχει έτοιμες μελέτες για  τα νηπιαγωγεία της Παροικίας;  Αν έχει τις έχει υποβάλει στην         Περιφέρεια και πότε;

Χρήσιμο είναι επ’αυτού να έχουμε ενημέρωση και από τον Έπαρχο Πάρου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Καλούμε τους γονείς και τα θεσμικά τους όργανα να δώσουμε μαζί τη μάχη, ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών του νησιού μας.

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς πρέπει οργανωμένα να αγωνιστούμε και να υποχρεώσουμε τους υπεύθυνους να ασχοληθούν σοβαρά και υπεύθυνα δίνοντας λύση στο κτηριακό πρόβλημα των σχολείων της Παροικίας.