Δευτέρα 15 Μαΐου 2017



 
 
Συμμετέχουμε δυναμικά στην
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017
Η κυβέρνηση έκλεισε τη Β αξιολόγηση με τους θεσμούς φέρνοντας ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο.
Κι εδώ δεν υπάρχει  κανένας που να εξαιρείται...Τα μέτρα περιλαμβάνουν: Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις-Μειώσεις στους μισθούς-Μείωση του αφορολόγητου ορίου-Οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας-Διατήρηση των εξευτελιστικών κατώτερων μισθών των 586 ευρώ και 511 ευρώ-Νέα συρρίκνωση σε κοινωνικά επιδόματα-Διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ενέργεια, στο Νερό και σε άλλες πρώην ΔΕΚΟ…
 
Αναλυτικά:
·         Νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, του άθλιου κατώτερου μισθού!
·         Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων.
 
·         Αφαίρεση 1 ½ μισθού από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα. Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
 
·         Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!
 
·         Κατάργηση της Κυριακής αργίας! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών. Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα…
 
·         Μείωση 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο από το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει μόλις 1/10 των ανέργων.
 
·         Καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Νέοι κόφτες σε υγεία, φάρμακα & εξετάσεις.
 
·         Νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ. Τα τιμολόγια θα πάρουν φωτιά.
 
·         Παράδοση κόκκινων δάνειων σε ντόπια και ξένα funds, απελευθέρωση πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
·         Νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων & στην οργάνωση των αγώνων!
·         Ειδικά για την εκπαίδευση, αφού επικαιροποιηθεί η έκθεση του ΟΟΣΑ, ορίζεται αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, απολύσεις αναπληρωτών  και μονίμων εκπαιδευτικών. Επίταση δηλαδή σε ένα σχολείο φτηνό και επιλεκτικό!
 
Γι’ άλλη μια φορά, από το 2010 και μετά, βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση νέων μέτρων (με εφαρμογή από 1-1-2019) που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το μισθό των εργαζομένων και θα καταβαραθρώσουν τις συντάξεις.
Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις το εργατικό κίνημα καλείται να δώσει τη μάχη στη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017.
Παλλαϊκά και πανεργατικά αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η ακραία λιτότητα.
 
Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!
Παλεύουμε για την απαλλαγή από τα δεσμά της χρεοκρατίας, για κοινωνικές παροχές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ δίνουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017
Απαντάμε στην πρόκληση-Ξαναβγαίνουμε στο δρόμο.
 
Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν!