Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ


Θέμα: Επίδομα θέσης Προϊσταμένων 2/θ και 3/θ Σχολικών Μονάδων Ν. Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την υπ' αρ. πρ. Φ.361.22/152/159720/Ε3/9-10-2015 (ΦΕΚ 2296/23-10-2015, τ.Β') εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ για τον καθορισμό της διαδικασίας, υποβολής αιτήσεων και επιλογής Προϊσταμένων νηπιαγωγείων και Προϊσταμένων δημοτικών σχολείων, στον νομό των Κυκλάδων έχει προκύψει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπου οι Προϊστάμενοι των 2/Θ και 3/Θ Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων τοποθετούνται έπειτα από σχετική συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ. 

Στον νομό των Κυκλάδων υπηρετούν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν είναι κατά ανάγκη μόνιμοι με οργανική θέση, αλλά επίσης αποσπασμένοι ή αναπληρωτές, οι οποίοι ασκούν αυτοδίκαια και με πλήρη συνέπεια τα καθήκοντα του Προϊσταμένου από την αρχή της σχολικής χρονιάς ή στην περίπτωση των αναπληρωτών από τη στιγμή που προσλαμβάνονται. 

Η συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση και τη στελέχωση των Προϊσταμένων εκπαιδευτικών στα 2/θ και 3/θ σχολεία φέρει ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2015 και επειδή οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση για παράταση θητείας σύμφωνα με την απόφαση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ:Ω6ΛΧ465ΦΘ3-ΛΙΜ) αδικούνται οικονομικά διότι ενώ έχουν αναλάβει από τον Σεπτέμβρη και στο εξής τα καθήκοντά τους ως Προϊστάμενοι, για τους μήνες αυτούς δε θα τους καταβληθεί το επίδομα για τη θέση ευθύνης που τους αναλογεί.   



Απαιτούμε λοιπόν: 

Την έγκαιρη απάντηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου στο υπ’ αρ. 9119/21-12-2015 έγγραφο που έχει αποστείλει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων για το συγκεκριμένο θέμα.

Την άμεση καταβολή του επιδόματος θέσης ευθύνης αναδρομικά στους εν λόγω εκπαιδευτικούς χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, είτε είναι αποσπασμένοι είτε αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ/ΠΔΕ, από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας τους, οπότε και ασκούσαν τα καθήκοντά τους και όχι από την ημερομηνία απόφασης του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ. 


Είναι πραγματικά απαράδεκτο και ψυχοφθόρο για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που στελεχώνουν τις εν λόγω απομακρυσμένες σχολικές μονάδες και εκτελούν αυτοδίκαια όλες τις υποχρεώσεις τους, να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιας φύσης διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα που τους αδικούν και καταδεικνύουν τη δυσχερή θέση τους.